dinsdag 3 januari 2012

Wensballon

Ben je vergeten een wens te doen tijdens het vuurwerk met oud en nieuw? Of kom je tot de conclusie dat vallende sterren niet bestaan, maar je wilt wel een wens doen. Ik heb de oplossing. Ik heb tijdens oud en nieuw een wensballon opgelaten.

De wensballon heet officieel een Kong-Ming-lantaarn en werd voor het eerst door een Chinees gebruikt als communicatiemiddel. Later werden de wensballonnen gebruikt in China, Taiwan en Thailand bij speciale gelegenheden. De wensballon was een soort vuurwerk en dit zou geluk brengen. 

Langzaamaan begint de rest van de wereld ook de wensballonnen op te laten. Men laat de wensballon op om een wens in vervulling te zien gaan. Vroeger waren de wensen over een betere oogst, maar nu zijn de wensen veel voor geluk in de liefde, maar andere wensen zijn natuurlijk ook goed. 

Wanneer je de wensballon gaat oplaten, fluister je de ballon je wens toe. Ook kun je de wens opschrijven op de ballon zelf. Of het altijd succes geeft is maar de vraag. Maar volgens de traditie neemt de kans van het uitkomen van je wens toe door het oplaten van de wensballon. Ook neemt de kans toe als de wensballon heel veel meters aflegt. 

Wensballonnen kan je op heel erg veel verschillende plekken kopen. Voor oud en nieuw waren de wensballonnen veel te koop in vuurwerkwinkels, maar ook cadeaushops verkopen de wensballonnen. Verder zijn er veel webshops die de wensballonnen verkopen. 
Ik heb zelf ook een wensballon opgelaten met een aantal vrienden tijdens oud en nieuw. Helaas ging de wensballon niet heel erg ver, aangezien de ballon in brand vloog. Hij heeft maar een aantal meters afgelegd, dus de kans dat mijn wens uitkomt zal klein zijn volgens de traditie. Toch was het een mooie gebeurtenis om te doen. 

Gaan jullie ook een wensballon oplaten? 

Liefs,
Lotte

Ps. Tomorrow is mystery, yesterday was history, and today is a gift…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten